A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Zelena čistka 2013.

Predsjednik Hrvatskog Caritasa varaždinski biskup Josip Mrzljak uputio je poziv vjernicima i svim ljudima dobre volje da i ove godine zajedno i konkretno iskažu svoju ljubav prema Stvoritelju i lijepoj našoj domovini Hrvatskoj uključujući se u akciju “Zelena čistka” i čišćenje brojnih divljih odlagališta otpada.

“Treba živjeti u poštovanju, dobru, […]

Prilozi iz emisije “Mir i dobro”

Prilog o Nacionalnom susretu o društvenom djelovanju svjetovnih franjevaca od 25. rujna 2011. Prilog o Rekreaciji 60+ FSR-a Kaptol od 16. listopada 2011.

Izjava o neprihvatljivosti predloženih izmjena Zakona o vodama

Prenosimo sa stranica Informativne katoličke agencije:

Onečišćenje i nekontrolirano trošenje i privatizacija vode mogu ugroziti to dobro, upozoreno je na predstavljanju nove izjave o vodama Komisije HBK “Iustitia et pax”.

[…]

Italija prva zemlja Europske unije bez plastičnih vrećica

Prenosimo s eVaraždin.hr:

Prva zemlja u Europskoj uniji, koja je napravila neminovan korak, zabranu plastičnih vrećica, je Italija. Od 1. siječnja 2011. godine, po izlaski iz shopping centara, Talijani više robu ne nose u “plastici”. Trend zabrane plastičnih vrećica je započeo još 2008. godine u gradu San Franciscu, nastavio se u Hong Kongu, Melbourneu, a […]

Doprinos održivom razvoju primjenom rashladne energije ukapljenog prirodnog plina

Škole održivog razvoja Zaklade Sveučilišta u Rijeci povodom obilježavanja Tjedna održive energije EU 29. ožujka u Gradskoj vijećnici u Rijeci organizirala je predavanje prof. dr. sc. Vladimira Medice s Tehničkog fakulteta u Rijeci na temu „Doprinos održivom razvoju primjenom rashladne energije ukapljenog prirodnog plina“ . Naime, na otoku Krku predviđena je izgradnja terminala za prihvat […]

Ratovi: voda prestaje biti javno dobro

Prenosimo tekst iz Slobodne Dalmacije o privatizaciji voda:

Ratovi: voda prestaje biti javno dobro

Poziv na predavanje “Sudjelovanje javnosti u odlučivanju o pitanjima okoliša”

Od udruge Zelena akcija:

Pozivamo Vas na predavanje “Sudjelovanje javnosti u odlučivanju o pitanjima okoliša” koje će se održati u prostorijama Zelene akcije, Frankopanska 1, Zagreb,u četvrtak, 28. siječnja 2010. godine, u 20:00 sati.

Lećevica – kriminal

O novoj »ekološkoj bombi« razgovaramo s Vinkom Grgurevićem, predsjednikom udruge »Zvona Kaštela«. […]