Zelena čistka 2013.

Predsjednik Hrvatskog Caritasa varaždinski biskup Josip Mrzljak uputio je poziv vjernicima i svim ljudima dobre volje da i ove godine zajedno i konkretno iskažu svoju ljubav prema Stvoritelju i lijepoj našoj domovini Hrvatskoj uključujući se u akciju “Zelena čistka” i čišćenje brojnih divljih odlagališta otpada.

“Treba živjeti u poštovanju, dobru, […]

Prilozi iz emisije “Mir i dobro”

Prilog o Nacionalnom susretu o društvenom djelovanju svjetovnih franjevaca od 25. rujna 2011. Prilog o Rekreaciji 60+ FSR-a Kaptol od 16. listopada 2011.

Izjava o neprihvatljivosti predloženih izmjena Zakona o vodama

Prenosimo sa stranica Informativne katoličke agencije:

Onečišćenje i nekontrolirano trošenje i privatizacija vode mogu ugroziti to dobro, upozoreno je na predstavljanju nove izjave o vodama Komisije HBK “Iustitia et pax”.

[…]

Italija prva zemlja Europske unije bez plastičnih vrećica

Prenosimo s eVaraždin.hr:

Prva zemlja u Europskoj uniji, koja je napravila neminovan korak, zabranu plastičnih vrećica, je Italija. Od 1. siječnja 2011. godine, po izlaski iz shopping centara, Talijani više robu ne nose u “plastici”. Trend zabrane plastičnih vrećica je započeo još 2008. godine u gradu San Franciscu, nastavio se u Hong Kongu, Melbourneu, a […]

Doprinos održivom razvoju primjenom rashladne energije ukapljenog prirodnog plina

Škole održivog razvoja Zaklade Sveučilišta u Rijeci povodom obilježavanja Tjedna održive energije EU 29. ožujka u Gradskoj vijećnici u Rijeci organizirala je predavanje prof. dr. sc. Vladimira Medice s Tehničkog fakulteta u Rijeci na temu „Doprinos održivom razvoju primjenom rashladne energije ukapljenog prirodnog plina“ . Naime, na otoku Krku predviđena je izgradnja terminala za prihvat […]

Ratovi: voda prestaje biti javno dobro

Prenosimo tekst iz Slobodne Dalmacije o privatizaciji voda:

Ratovi: voda prestaje biti javno dobro

Poziv na predavanje “Sudjelovanje javnosti u odlučivanju o pitanjima okoliša”

Od udruge Zelena akcija:

Pozivamo Vas na predavanje “Sudjelovanje javnosti u odlučivanju o pitanjima okoliša” koje će se održati u prostorijama Zelene akcije, Frankopanska 1, Zagreb,u četvrtak, 28. siječnja 2010. godine, u 20:00 sati.

Lećevica – kriminal

O novoj »ekološkoj bombi« razgovaramo s Vinkom Grgurevićem, predsjednikom udruge »Zvona Kaštela«. […]